May 7 2014 Reklamos festivalio „ADrenalinas 2014“ dalyvių laukia naujos nominacijos

thumb
Kasmetinio lietuviškos reklamos festivalio „ADrenalinas“ organizatoriai žada, jog šiemet festivalio dalyvių laukia naujovės ir nuo gegužės 2 d. jau yra paskelbta darbų registracija. Dvyliktą kartą vyksiančiame festivalyje darbai bus vertinami pagal išplėstą nominacijų kategorijų sąrašą, o interneto lankytojai turės galimybę iš anksto susipažinti su apdovanojimams nominuotais darbais.
Organizuojant festivalį atsižvelgiama į reklamos rinkos dinamiką, todėl dalyvių vertinimas skirsis nuo ankstesnių festivalių. „Reklamos rinkoje nuolat vyksta pokyčiai, todėl ir mes neatsilikdami nuo rinkos realijų koregavome nominacijų kategorijų sąrašą. Sparčiai populiarėjo reklama internete bei kine, todėl atkreiptas dėmesys į naujoves, atsiradusias šiose srityse. Bus apdovanotas geriausias produktinis kadras (angl. packshot), ko nebuvo ankstesniais metais, taip pat pirmą kartą apdovanosime geriausių reklaminių tekstų autorius“, – sako KOMAA valdybos pirmininkas Saulius Šukaitis.
Praėjusiais metais festivaliui pateikti darbai buvo vertinami 23 kategorijose, o šiemet jų net 32. S. Šukaitis teigia, jog pagrindinės sritys, kuriose bus vertinami darbai išlieka tos pačios kaip ir praėjusiais metais: išorinė, spaudos, televizijos, radijo, socialinė, interneto reklama, tradiciškai bus renkami geriausia kūrybinė metų agentūra, geriausias festivalio darbas, metų klientas ir kt. Tačiau dauguma kategorijų išplėstos siekiant, kad įvertinti būtų kuo įvairesni darbai.
Gerų naujienų festivalio „ADrenalinas“ organizatoriai turi ir visiems besidomintiems reklama. „Šis festivalis reikšmingas ne vien kuriantiems reklamą, bet ir ją kasdien stebintiems, todėl šiemet nuspręsta suteikti galimybę interneto lankytojams dar iki apdovanojimų susipažinti su festivaliui pateiktais darbais. Likus savaitei iki apdovanojimų renginio bus galima peržiūrėti komisijos atrinktus darbus, kurie varžysis dėl geriausiųjų vardo kiekvienoje kategorijoje“, – pasakoja KOMAA valdybos pirmininkas.
S. Šukaitis tikisi šiemet daugiau darbų sulaukti iš ryšių su visuomene agentūrų, kurios praėjusiais metais festivalyje dalyvavo pasyviau.
Geriausi darbai bus apdovanoti gegužės 30 d. pramogų centre „Forum Palace“. 2013 metais festivalyje „ADrenalinas“ iš viso varžėsi 290 darbų. Geriausia metų agentūra tapo „Not Perfect|Y&R“, o geriausiu darbu pripažintas prancūzų instituto Lietuvoje filmų festivaliui „Žiemos ekranai“ kurtas darbas „Bučinys“ (bit.ly/1k7kl3e).
Šaltinis: https://www.komaa.lt/index.php/bendrai/naujienos_pranesimai_spaudai/reklamos_festivalio_adrenalinas_2014_dalyviu_laukia_naujos_nominacijos/1370

Comments are closed.

SHARE THE ARTICLE:

Related Articles