Oct 21 2013 PBK grįžta pasikeitęs

PBK grįžta pasikeitęs

Lietuvoje vėl transliuojamas „Pervyj Baltijskij kanal“ (PBK) – informacinį pranešimą apie LRTK sprendimą sustabdyti rusiškų laidų retransliaciją jau pakeitė naujos laidos ir filmai.

Kaip informuoja ru.DELFI.lt, PBK atstovai tikina neketinantys nusižengti teismo sprendimui ir siūlys ES šalių bei Ukrainos produkciją.

Antradienį įsigaliojo Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas, pagal kurį PBK tris mėnesius negalės transliuoti rusiškų laidų. Su prašymu pristabdyti transliaciją į teismą kreipėsi Lietuvos radijo ir televizijos komisija.

Kaip numatyta LRTK nutarime, sustabdyta ne viso kanalo retransliacija, o tik laidų iš ne ES šalių. Tai taikoma rusiškoms laidoms. Antradienį ryte PBK dar veikė, o po pietų buvo nutrauktos visos transliacijos, išskyrus vietos naujienų laidas.

Nuo antradienio – filmai ir laidos

Jau antradienį vakare ir trečiadienį PBK kanalas rodo filmus ir laidas. Komunikacijos paslaugų tiekėjo „Balticum“ atstovas Virginijus Jurgelevičius interviu DELFI teigė, kad sprendimas atnaujinti PBK retransliacijas priimtas antradienį po pietų.

„Vakar PBK programa buvo išjungta, nes neatitiko LRTK ir teismo sprendimo. Tačiau vakare, apie 19 val. PBK atstovai atsiuntė pranešimą, kuriame buvo rašoma, kad jų programa atitiks LRTK reikalavimus, ir vakare mes, kaip ir kiti operatoriai, įjungėme kanalą“, – sakė „Balticum“ administracijos direktorius V. Jurgelevičius.

„PBK taip pat atsiuntė laidų, kuris transliuos, sąrašą. Mes stebime, ar tai atitinka komisijos reikalavimus“, – pridūrė jis.

Plačiau: Delfi.lt

 

Comments are closed.

SHARE THE ARTICLE:

Related Articles